apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Probleemoplossende trend

In de verenigde staten beweren datingsites de oplossing gevonden te hebben om de veiligheid op hun sites te garanderen.


Zoals algemeen bekend is een van de sterke kanten van datingsites het laagdrempelige en de anonimiteit. Want wat is er nu aantrekkelijker dan snel even inschrijven en rustig vanachter je laptop, 100 percent anoniem op zoek gaan naar de droomprins.

Dat aanlokkelijke is spijtig genoeg tegelijk hun achilleshiel

Want die anonimiteit brengt nogal wat mensen op verkeerde gedachten. Voor sommigen is de verleiding groot om zich anders voor te stellen. En dan langs die weg slachtoffers te zoeken. Ook dat is spijtig genoeg een trend.

Verschillende Amerikaanse sites bieden hun leden nu een background-check aan. Een opzoeking in de openbare records kan al voor 10 dollar.

Zo biedt bijvoorbeeld valimate.com een ipad applicatie aan waarmee je heel eenvoudig kan opzoeken of je date een crimineel verleden heeft. Gewoon een foto mailen samen met zijn/haar vermeende naam en klaar is kees.

Er wordt ook gezocht of je potentiele partner wel degelijk single is. Verder wordt gespeurd naar veroordelingen voor sexuele feiten en alle mogelijke informatie over zijn bezittingen, financien en krediet status. Om het compleet te maken worden zijn werkgevers, commerciele belangen en zijn commerciele verleden uitgespit.

Een positieve trend ?

Klinkt allemaal goed zou je zeggen.
Nee toch niet. Het probleem is dat niet alle staten meewerken en de archieven niet altijd up-to-date. Het kan dus best zijn dat iemand met een perfect rapport toch een en ander heeft mispeutert. En je een vals gevoel van veiligheid krijgt.

Naargelang de concurrentie stijgt willen de datingsites zich onderscheiden met allerlei extra voordelen. Maar dit is beslist een foute trend.
Wat zou u ervan denken als u ontdekte dat uw date zulk onderzoek had besteld over u?

Doet Europa mee

Absoluut niet . Onze privacy wetgeving belet dit soort opzoekingen. Gelukkig maar.

Zelfs het eenvoudige feit of iemand gehuwd is wordt door de adminsitratie afgeschermd en persoonlijke info geeft de overheid nooit vrij.
Laat staan dat men de andere data zou beschikbaar zou maken voor datingsites. De Europese wetgeving evolueert in elk geval naar een steeds strikter bescherming van de privacy.

Wat een Belgische site wel kan doen is de identiteit controleren aan de hand van de betalingsgegevens. Maar dan is het noodzakelijk dat er betaald wordt via overschrijving. Want bij kredietkaart betaling controleert de bank enkel of er voldoende geld is, anders niets. En stuurt daarna een Ok naar de site.

Dus alleen via overschrijving en manuele controle heb je zekerheid van identiteit door betaling. Het ideaal is controle met kopij van paspoort, dan is ineens ook de leeftijd bevestigd.

Is al die controle eigenlijk wel nodig, is die trend niet voor paranoiden?

De Amerikaanse dating sites geven aan dat ongeveer 2% van de gecontroleerde leden een dubieus verleden bleek te hebben.

Over het aantal mensen-in-relatie die bij hen op zoek gaan geven zij geen cijfers vrij, maar het laat zich raden. Dus ja, enige voorzichtigheid is wel geboden in het belang van uw veiligheid en gemoedsrust.

Gezond verstand zegt dat iemand die iets te verbergen heeft meestal liever anoniem blijft. Een degelijke controle heeft beslist zin.

Daarnaast gebruik je als single op vrijersvoeten best een beetje boerenwijsheid bij je contacten. En wat gezonde achterdocht is ook nooit verkeerd. Trend of geen trend.

Om het even hoe je iemand hebt gevonden online of offline, laat je toekomst niet bederven door de rotte appels. Een goede datingsite kan je leven veranderen.
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Procedure tegen datingsite Parship

Wetgeving datingsites & huwelijksbureaus

Uw contract stilzwijgend verlengdTesamen